Friday, July 18, 2008

magisk musikk

Sent om natten. Etter at en har lagt seg, men uten at en sovner, fordi kroppen ikke vil falle til ro. Da ligger jeg i mørket og hører musikk, mens jeg fester øynene på datamaskinen, som produserer musikken. "Filmspelar", det automatiske programmet som lady Linux Lazarus bruker når hun spiller av lyder, lager fantastisk vakre mønstre som fyller hele skjermen. Så lar jeg Ladyen spille av musikk og farger inne i hodet mitt, og som alltid når jeg ser på skjønnhet som utvikler seg, når jeg ser på kaleidoskopmønstre, ønsker jeg at jeg kunne fryse bildet.

Det må en være mer datadyktig for å få til. Derfor hender det at jeg må fare opp av sengen, sette musikken på pause (og dermed fryse bildet samtidig) og lage en skisse av bildet som trer frem.

4 comments:

Annette said...

Ah! flott kunst! Hva slags musikk hørte du på?

Engeline. said...

Takk! Anna Ternheim, tror jeg. Anna koblet med Daniel, nærmere bestemt. Og litt Elvis Costello. Og litt liv på mars med Bowie. Og en kassett jeg har tenkt å spille av for deg, med en historie om nøtteliten som reiser jorden rundt for å finne den magiske musikken. Men det var ikke så mye musikken som det var farger i hodet mitt, på tvskjermen. Spørsmålet er: hva slags musikk hører du i det?

Ina said...

Jeg fant bloggen din på den andre bloggen din (hovedbloggen), og her har du mye fint og inspirende. Så når jeg kom over denne posten, må jeg legge til at:

I stedet for å pause sangen for at bildet skal stå i ro, kan du ta bilde av bildet i stedet - så kan du samtidig fortsette å høre på musikken! :-) Det gjøres ved å trykke print screen, lime inn i paint med ctrl-v, og så kan du se det i fullskjerm ved å enten lagre og åpne, eller trykke ctrl-h eller ctrl-f (varierer) så hele bildet dekker skjermen.

(-:

Engeline said...

Ina! Så kjekt!

Og ja, jeg har hørt rykter om at en kan gjøre slikt noe, fryse bilder, men da jeg malte dette hadde jeg enda ikke lært det - og jeg hadde ikke tid til å lære det i en fei, hvis jeg ville beholde bildet. (Jeg kan det nå, ellers skulle jeg bedt deg om å lære meg det - du er så flink på data!! (:)